Medeltidsföreningar


Koggmuseet ägs av Malmö stad som har utsett Fotevikens Museum till entreprenör anläggningen. Fotevikens museum bedriver sedan många år samarbete med vikingaföreningar från hela Europa. Museet har lagt grunden till Fotevikens unika Vikingareservat - en mötesplats för vikingaintresserade som sysslar med reenactment och Living history.

Det nya medeltidscentret "Malmöya" i Malmö hamn är inte tänkt att vara ett traditionellt museum. Det som Foteviken skapat för vikingar vill Malmö stad nu skapa för medeltids- intresserade. Basen för denna verksamhet ska vara "Malmöya" som en "fri mötesplats" för alla medeltidsföreningar, lokala såväl som internationella.

Är du intresserad av medeltid, skepp och havsluft? Då är du välkommen till "Skeppslaget", föreningen som har både medeltidsskeppen i Malmö och det medeltidsinspirerade kajområdet vid skeppen som sitt verksamhetsfält.

Vad är levande historia? Om du undrar är du alltid välkommen till ”Malmöya”. Vi finns till för alla intresserade. Ung eller gammal, infödd Malmöbo eller ny innevånare i staden, man eller kvinna - det kvittar! Du är alltid välkommen att ansluta dig till vårt "Skeppslag".

Tillhör du redan en medeltidsförening har du givetvis gratis tillträde till ”Malmöya”. Vill du och din förening arrangera något i denna historiska fristad sker detta till rent självkostnadspris. Fristadens uppgift är att stödja historiska föreningar - inte tjäna pengar på dem. Varför inte komma ner till Koggmuseet och tala med medeltidsfolket!

Läs mer om Skeppslaget på dess hemsida